Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στις δυσκολίες των καιρών, απαντάμε με ένα χαμόγελο...

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε πράγματα που μας γεμίζουν με αισιοδοξία, πόσο μάλιστα ειδήσεις, όμως αν ψάξουμε πέρα από τις λέξεις "οικονομία", "χρήμα" κι "ανεργία", ίσως βρούμε κάποιες άλλες ξεχασμένες από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε στη χώρα μας.

Μια διαφορετική Ελλάδα διαμορφώνεται. Μια Ελλάδα που ονειρεύεται, έχει οράματα και θέλει να νικήσει τον φόβο. Δεκάδες Έλληνες, θέλοντας να δείξουν πως ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, πλέον αντιδρούν με τον πιο απρόβλεπτο για τους Ευρωπαίους τρόπο, δίνοντας χαμόγελα και διακωμωδώντας την κατάσταση τους.

Είναι οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που αντιδρούν στην καταστροφολογία και θέλουν να πάρουν με τον τρόπο τους, το παιχνίδι στα χέρια τους.
Είναι όλοι εκείνοι, που προσπαθούν να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση και να καταρρίψουν τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει.
Είναι όλοι εκείνοι, που προσφέρουν τον χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Όλοι περιμένουν κάτι να γίνει, όπως χρεοκοπία, υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, απομάκρυνση από το Ευρώ κτλ…
Συνεχείς ανασφάλεια και πρόσωπα περαστικών που πλέον δεν χαμογελούν εύκολα. Κάτι σαν Εθνική κατάθλιψη, ένα πράγμα.

Κάποτε, ο Βρετανός ηγέτης Ουίνστον Τσόρτσιλ έλεγε, ότι ο απαισιόδοξος βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία.
Χαμογελώντας, κοιτάμε το αύριο με έμπνευση και το γεμίζουμε φώς. Απελευθερωνόμαστε, φωνάζοντας "Σήμερα η Ελλάδα νικάει τον φόβο" και δείχνουμε σε ολόκληρο τον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε, ακόμη και αν δεν έχουμε χρήματα.
Γιατί τελικά, το μόνο που μας απομείνει σε τούτη τη χώρα πλέον να κάνουμε, χωρίς να το πληρώσουμε, είναι να γελάμε.
Αυτό θα κάνουμε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου